U bent hier

OCW-opleiding Visuele inspectie

OCW-opleiding Visuele inspectie

- Van stedelijke en gemeentelijke wegennetten -
vrijdag, 17 november, 2017
maandag, 20 november, 2017
dinsdag, 21 november, 2017
donderdag, 23 november, 2017
Start - Slot 
9:00 - 16:00

Een kostenefficiënt beleid voor het beheer en het onderhoud van wegennetten steunt op een goede kennis en diagnose van de staat van de betrokken wegen. Deze kennis en diagnose zijn onmisbaar bij de bepaling van de onderhoudsprioriteiten en de kostenraming. Visuele inspectie is een elementair, eenvoudig en stabiel hulpmiddel daarbij.

Na vier geslaagde reeksen in de voorbije twee jaar organiseert het OCW ook in 2017 een opleiding voor visuele inspectie en beheer van wegennetten volgens de meetmethode in OCW-publicatie MN 89/15 Visuele inspectie voor wegennetbeheer. De vierdaagse opleiding richt zich
tot inspecteurs, stedelijk en gemeentelijk technisch personeel dat instaat voor het beheer van wegen, en adviesbureaus. Aansluitend kan een afspraak voor gepersonaliseerde ondersteuning op het terrein worden gemaakt.

Voortbouwend op de ervaring uit de voorbije opleidingen worden de voornoemde OCW-publicatie en de bijbehorende schadecatalogus in 2017 herzien en bijgewerkt met nuttige informatie voor de inspecteurs.

Daarnaast en hiermee samenhangend heeft het OCW een systematiek voor het beheer van gemeentelijke wegennetten uitgewerkt. Deze systematiek maakt gebruik van de resultaten van visuele inspectie van wegennetten om een kosten - efficiënte en technisch verantwoorde analyse, een meerjarenplanning voor het onderhoud en een raming van de benodigde budgetten voor de gekozen onderhoudsstrategie te maken. Eerder werd deze OCW-systematiek voor wegbeheer al door Kiwa KOAC uitgerold in de commerciële ViaBEL-software.

Programma

 • Dag 1 – Vrijdag 17 november 2017
  Visuele inspectie – Concept, doel en aanpak van de methode
 • Dag 2 – Maandag 20 november 2017
  Inspectie van bitumineuze en elementenverhardingen
 • Dag 3 – Dinsdag 21 november 2017
  • Inspectie van betonverhardingen
  • Visuele inspectie – Toepassing op het terrein
 • Dag 4 – Donderdag 23 november 2017
  Beheersystemen – Resultaten en technische keuzen

Op aanvraag een halve dag bijstand op het terrein (datum overeen te komen).

Attest

Wie de vier lesdagen heeft bijgewoond, ontvangt een attest van deelname.

Informatie

Mevr. Véronique Lapaeyge
E-mail: v [dot] lapaeyge [at] brrc [dot] be (subject: FORMATION%20-%20L%E2%80%99inspection%20visuelle%20pour%20la%20gestion%20des%20r%C3%A9seaux%20de%20voiries%20des%20villes%20et%20communes)
Tel.: 010 23 65 18

Plaats

Opzoekingscentrum voor de Wegenbouw
Fokkersdreef 21 - 1933 Sterrebeek
Routebeschrijving

 

Schrijf snel in: het aantal deelnemers is beperkt tot twintig!

Inschrijven

Uiterlijk één week voor de betrokken dag.

Voordat u voor dit evenement en toekomstige evenementen van het Centrum kunt inschrijven, dient u eerst een account op de OCW-website aan te maken (u hoeft dan niet meer bij elke inschrijving al uw gegevens toe te voeren).

Als u eerder al een account hebt aangemaakt en uw wachtwoord bent vergeten, volstaat het uw e-mailadres in te geven om een nieuw wachtwoord te ontvangen.

Zodra uw account is aangemaakt, klikt u op “Inschrijven” om het elektronische inschrijfformulier in te vullen.

Let op, om één of meer andere personen in te schrijven, klikt u NIET op “Inschrijven”! U voert dan de volgende stappen uit.

 • Maak uw account op onze website aan (voor zover u er nog geen hebt).
 • Stuur een e-mail naar l [dot] bosmans [at] brrc [dot] be om de status van Training Manager aan te vragen. Als die status u naar aanleiding van meervoudige inschrijvingen voor eerdere OCW-evenementen al is toegekend, hoeft u uiteraard geen nieuwe aanvraag in te dienen.
 • Zodra u de bevestigingsmail hebt ontvangen, kunt u met het meervoudige inschrijven starten.
 • Klik op onze website in de Agenda op het toepasselijke evenement.
 • Klik op de tab “Meervoudige inschrijvingen”.
 • Voer het e-mailadres van de in te schrijven persoon in en klik op “E-mailadres toevoegen”. Als het e-mailadres bekend is op de OCW-website, worden de vereiste gegevens automatisch ingevuld. Als dat niet het geval is, dient u zelf de voornaam en naam in te vullen.
 • U herhaalt die stap voor alle in te schrijven personen.
 • Ten slotte klikt u op “Verzenden” om de meervoudige inschrijving te verzenden.

U en elke persoon die u aldus hebt ingeschreven, ontvangen een e-mail met de bevestiging van de inschrijving.

Prijs 
€ 200,00