U bent hier

OCW-informatiesessie "Ondergrondse infiltratievoorzieningen" voor aannemers en werkopzichters

Volgeboekt

OCW-informatiesessie "Ondergrondse infiltratievoorzieningen" voor aannemers en werkopzichters

maandag, 28 mei, 2018
Start - Slot 
10:00 - 14:30

Onze leefwereld zal de komende jaren steeds meer worden beïnvloed door klimaatveranderingen. Een langetermijnvisie voor het beheer van ons hemelwater is dringend gewenst. De evolutie van het klimaat zal niet alleen tot wateroverlast, maar ook tot watertekorten leiden. In tegenstelling tot wateroverlast is afname van onze grondwaterreserves visueel niet waarneembaar, en daarom ook minder sprekend.

Het OCW heeft in zijn vestiging te Waver een proefinstallatie aangelegd. Verschillende concepten op basis van doorlatendheid, grondwaterpeil of aanvullingen rond infiltratievoorzieningen zullen hierin worden geanalyseerd. Voor de aanleg is samengewerkt met de vzw Kurio en overlegd met Bram Vogels (VMM), de auteur van een studie die heeft aangetoond dat infiltratie van hemelwater een oplossing of deeloplossing kan zijn om zowel wateroverlast terug te dringen als onze grondwaterreserves voor de komende generaties aan te vullen, Als onderzoekscentrum is het namelijk onze taak niet alleen ervoor te zorgen dat theoretische kennis over deze ondergrondse infiltratievoorzieningen beschikbaar is, maar ook de voorgestelde oplossingen aan de praktijk te toetsen.

Om de actoren in regenwaterbeheer te informeren, heeft het OCW beslist twee informatiesessies aan ondergrondse infiltratievoorzieningen te wijden: één voor aannemers en werkopzichters en één voor opdrachtgevers en adviesbureaus.

U bent aannemer of werkopzichter? Schrijf in door middel van het elektronische formulier op deze pagina. Om praktische redenen is het aantal deelnemers beperkt tot vijftien, wacht dus niet te lang! Bij grote belangstelling kunnen extra informatiesessie worden georganiseerd.

Programma

 • 10.00: verwelkoming met koffie.
 • 10.30: presentaties over de voorbereidende werkzaamheden en de aanleg van ondergrondse infiltratievoorzieningen. Praktische aanbevelingen en aandachtspunten.
 • 12.30: lunch.
 • 13.15: bezoek aan de proefinstallatie met verschillende ondergrondse infiltratiesystemen.
 • 14.00: controlemethoden in de proevenhal.
 • 14.30: vragenronde en sluiting.

Praktische informatie

Deelname in de kosten: 30 € (excl. btw). Deze prijs is inclusief logistiek, catering en documentatie.

Plaats: Opzoekingscentrum voor de Wegenbouw, Avenue Lavoisier 14, 1300 Waver.

Verdere informatie

Véronique Lapaeyge: 010 23 65 18;

v [dot] lapaeyge [at] brrc [dot] be

 

Schrijf snel in: het aantal deelnemers is beperkt tot vijftien!

Inschrijven

Uiterlijk één week voor de betrokken dag.

Voordat u voor dit evenement en toekomstige evenementen van het Centrum kunt inschrijven, dient u eerst een account op de OCW-website aan te maken (u hoeft dan niet meer bij elke inschrijving al uw gegevens toe te voeren).

Als u eerder al een account hebt aangemaakt en uw wachtwoord bent vergeten, volstaat het uw e-mailadres in te geven om een nieuw wachtwoord te ontvangen.

Zodra uw account is aangemaakt, klikt u op “Inschrijven” om het elektronische inschrijfformulier in te vullen.

Let op, om één of meer andere personen in te schrijven, klikt u NIET op “Inschrijven”! U voert dan de volgende stappen uit.

 • Maak uw account op onze website aan (voor zover u er nog geen hebt).
 • Stuur een e-mail naar l [dot] bosmans [at] brrc [dot] be om de status van Training Manager aan te vragen. Als die status u naar aanleiding van meervoudige inschrijvingen voor eerdere OCW-evenementen al is toegekend, hoeft u uiteraard geen nieuwe aanvraag in te dienen.
 • Zodra u de bevestigingsmail hebt ontvangen, kunt u met het meervoudige inschrijven starten.
 • Klik op onze website in de Agenda op het toepasselijke evenement.
 • Klik op de tab “Meervoudige inschrijvingen”.
 • Voer het e-mailadres van de in te schrijven persoon in en klik op “E-mailadres toevoegen”. Als het e-mailadres bekend is op de OCW-website, worden de vereiste gegevens automatisch ingevuld. Als dat niet het geval is, dient u zelf de voornaam en naam in te vullen.
 • U herhaalt die stap voor alle in te schrijven personen.
 • Ten slotte klikt u op “Verzenden” om de meervoudige inschrijving te verzenden.

U en elke persoon die u aldus hebt ingeschreven, ontvangen een e-mail met de bevestiging van de inschrijving.

Prijs 
€ 30,00